Juridische info

URL van de gadget-specificatie kan niet worden gevonden
Letter P
Partners van plegers worden dikwijls geconfronteerd met juridische vragen. Voor heel wat partners is het de eerste maal dat ze in contact komen met politie en/of justitie. We verwijzen daarom door naar websites waar je een antwoord krijgt op veelgestelde juridische vragen. We geven hier enkel informatie die geldig is voor België. Bezoekers uit Nederland kunnen best een kijkje nemen op de site van Stop it Now (www.stopitnow.nl).

De portaalsite van de Federale Overheidsdienst Justitie http://www.just.fgov.be/index_nl.htm biedt een brede waaier aan van brochures met juridische info (zie ‘Publicaties’) en maakt je ook wegwijs in het ABC van Justitie (zie ‘Justitie van A tot Z’).

Letter W
Wanneer je meer informatie wenst omtrent de strafbaarheid van seksueel misbruik, kan je terecht op de volgende website: http://www.allesoverseks.be/cms/vragen/seksueel-misbruik/is-seksueel-misbruik-strafbaar.aspx.

Juridische informatie voor minderjarigen vind je terug in brochures via de website van Jongerenwelzijn: https://wvg.vlaanderen.be/jongerenwelzijn/publicaties/#jongerenbrochures.

Letter W

Wanneer je op zoek bent naar een advocaat, kan je ten rade gaan bij de balie van Advocaten. Meer informatie vind je op www.advocaat.be. Telefonisch of via een bezoek kan je ook gratis juridische informatie verkrijgen van een advocaat in elk justitiehuis. Het adres van het dichtstbijzijnde justitiehuis vind je hier: http://justitie.belgium.be/nl/themas_en_dossiers/justitiehuizen.

URL van de gadget-specificatie kan niet worden gevonden